Het Champsprogram en de champsday zijn bij de Bonjasky Academy in het leven geroepen door Remy Bonjasky .

Hij vond het belangrijk dat de kinderen gestimuleerd werden en dat er beter gepresteerd werd. Daarnaast worden er door het champsprogram groepen gecreëerd waarin de kinderen allemaal met andere kinderen trainen die van hetzelfde niveau zijn. Dit voorkomt onnodige blessures, maar houdt het kickboksen ook leuk en uitdagend. Door met kinderen op hetzelfde niveau te trainen blijft de kwaliteit van de lessen hoog en blijven de kinderen tijdens de lessen geprikkeld door de verschillende uitdagingen.

Binnen dit programma wordt er onderscheid gemaakt tussen de volgende niveaus: Cat, Puma, Panther, Tiger, Lion en Dragon. Daarnaast zijn alle groepen ingedeeld op leeftijd (Dragons uitgezonderd). Kinderen tussen 6 en 11 jaar trainen samen en de kinderen van 12 tot en met 15 jaar zitten in een andere groep. Voor de verschillende niveaus heeft Remy Bonjasky bepaalde richtlijnen gecreëerd waardoor het ook voor de kinderen duidelijk is waar ze naartoe moeten werken om naar het volgende niveau te kunnen.

De Bonjasky Academy organiseert 3 a 4 keer per jaar de champsday. Voor deze dag worden de kinderen uitgenodigd die in de reguliere lessen hebben laten zien dat ze toe zijn aan het volgende niveau. Op deze dag kunnen de kinderen die uitgenodigd zijn laten zien dat ze voldoen aan de gestelde criteria voor het volgende niveau. Na een examen volgt de diploma uitreiking waarbij ze allemaal een diploma ontvangen en een t-shirt met het logo van het behaalde niveau. Het principe van de champsday houdt in dat alleen de kinderen uitgenodigd worden die de technieken onder de knie hebben die gesteld zijn voor het volgende niveau. Naast de kinderen worden natuurlijk ook alle ouders, opa’s en oma’s voor de dag uitgenodigd zodat er altijd een groot publiek aanwezig is om de kinderen aan te moedigen tijdens het examen.

richtlijnen

PUMA

 

PANTHER

 

TIGER

 

LION