EXCLUSIEF: Comeback Remy Bonjasky vs. afscheid Melvin Manhoef legendarische match tijdens Spike presents: WFL -The Final 16

Twee Nederlandse kickbokslegendes, slechts een kans op revanche. Zondag 29 oktober staan twee van de grootste Nederlandse sportlegendes voor het eerst in jaren tegenover elkaar en wel in de WFL-ring. Remy Bonjasky maakt zijn officiële comeback in het kickboksen exclusief bij WFL, terwijl Melvin Manhoef afscheid neemt van het kickboksen. Tijdens Spike presents: WFL – The Final 16 live vanuit Topsportcentrum Almere. Een bloedstollende partij tussende twee Nederlandse grootmachten. Fans kunnen hun tickets voor Melvin Manhoef vs. Remy Bonjasky claimen via: www.worldfightingleague.com. Voor degene die geen ticket weet te bemachtigen brengt Viacom Benelux deze niet te missen partij tevens live naar de Nederlandse fans, exclusief te zien op Spike.

Fotograaf: Samuel van Leeuwen (v.l.n.r.: Melvin Manhoef, Marloes Coenen, Remy Bonjasky)

Afscheid Manhoef, comeback Bonjasky

Zowel Manhoef als Bonjasky heeft veel op het spel staan in deze bloedstollende partij tijdens Spike presents: WFL – The Final 16, dat niet anders de geschiedenis in kan gaan als het sportevenement van het jaar. Melvin “no mercy” Manhoef neemt afscheid van het kickboksen en wil dit maar op één manier doen: als winnaar. Bonjasky maakt met deze match zijn rentree en wil voor eens en altijd laten zien hoe een partij op topsportniveau eruit hoort te zien. The Flying Gentleman is terug.

Spike presents: WFL – The Final 16

Met Spike presents: WFL – The Final 16 halen WFL en Spike het fenomeen “The Final 16”, bekend van het K1-tijdperk, terug naar Nederland. Maurice Hols, SVP en General Manager Viacom Benelux: “Er is geen sport in Nederland die van begin tot eind zo spannend en dynamisch is en zoveel vergt van de atleten. Nederland heeft veel toptalent in kickboksen en MMA, veel van dit talent blijft echter ongezien. Het is onze ambitie om samen met WFL een platform neer te zetten voor dit talent zoals ten tijde van de K1. Deze fenomenale wedstrijd tussen Bonjasky en Manhoef tijdens het Final 16-toernooi is de perfecte combinatie waarin Nederlandse legendes en jong talent samenkomen.”

Vierde match

Manhoef en Bonjasky stonden al drie keer eerder tegenover elkaar waarbij Bonjasky Manhoef drie keer versloeg. Dit weerhoudt Manhoef er niet van om nog een keer tegen “The Flying Gentleman” in de ring te staan. In Topsportcentrum Almere nemen Bonjasky en Manhoef het na jaren weer tegen elkaar op. De thuishaven van Bonjasky en ook de stad waar Manhoef WFL heeft gelanceerd met support van de gemeente.

Laatste kans voor revanche

Manhoef: “Ik neem maar een keer afscheid van kickboksen. De enige manier om dit te doen is tegen een waardige tegenstander. Met Remy heb ik nog iets te vereffenen; onze laatste partij in de Final 16, in de Amsterdam Arena in 2008, heeft me niet alleen m’n tand gekost, deze heeft hij in mijn ogen nog steeds onterecht gewonnen. Ik had op z’n minst een extra ronde of voordeel moeten krijgen. Je kunt dan ook zeggen dat ik nog een appeltje met hem heb te schillen….” Genoeg reden voor Manhoef om toch nog een keer tegen hem te vechten. Manhoef zit echter niet alleen als sporter in deze wedstrijd, ook als oprichter van WFL. “Met WFL hebben we de ambitie om Nederlands talent een podium te geven en het brede publiek kennis te laten maken met deze topsport en de sporters. Voor ons een belangrijke reden om “The Final 16″ terug te brengen.”

Bonjasky: “Voor mij is het belangrijk om de sport weer terug te tillen naar het niveau van de K-1 en om de nieuwe opkomende talenten te inspireren en te motiveren. Ik geloof in de ambitie van WFL en ben niet voor niets een van de ambassadeurs. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ik deze uitdaging tegenover Melvin aanneem. Bovendien heb ik veel respect voor Melvin, maar ik heb al drie keer van hem gewonnen, hem verslaan op zijn eigen podium geeft nog meer voldoening. Bovendien snoer ik hiermee iedereen voor eens en altijd de mond die denkt te weten waar het in kickboksen om draait, maar eigenlijk nog nooit een echte topsport-waardige partij heeft gezien. Na deze partij praten we weer verder.”

Ticket sale

Spike presents: WFL – The Final 16 vindt plaats op 29 oktober vanuit Topsportcentrum Almere. Het main event is live te zien op Viacom-zender Spike. De kaartverkoop start binnenkort, inschrijven voor kaartverkoop kan nu al via www.worldfightingleague.com. Fans kunnen een ticket kunnen kopen voor de tribune of een VIP-tafel. Binnenkort volgt meer informatie over de fightcard van het Final 16-evenement.

Viacom Benelux investeert in live

Maurice Hols, SVP en General Manager Viacom Benelux: “Als Viacom Benelux kijken we continu naar de mogelijkheden om entertainment zo dicht mogelijk naar onze fans te brengen. Via het TV scherm, digitale kanalen en ook via live evenementen. Fans consumeren meer entertainment dan ooit tevoren en er gaat niets boven het versterkende effect van een live evenement waar je de sfeer van dichtbij kan voelen en proeven. De Spike presents WFL-evenementen geven de Nederlandse fans echt een bijzondere ervaring. Een waarbij je echt op het puntje van je stoel zit. Zowel in het publiek als op TV.”

Fotograaf: Samuel van Leeuwen (v.l.n.r.: Melvin Manhoef, Maurice Hols, Remy Bonjasky, Marloes Coenen)

Fotograaf: Samuel van Leeuwen (v.l.n.r.: Melvin Manhoef, Marloes Coenen, Remy Bonjasky)

Fotograaf: Samuel van Leeuwen (v.l.n.r.: Melvin Manhoef, Maurice Hols, Remy Bonjasky)

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.