Trainer – Vinayak

Hoi allemaal,

Mijn naam is Vinayak Bikha, en ik ben 17 jaar oud. Ik ben Hindoestaans/Surinaams, maar ik ben toch meer de kant van het hindoeïsme opgegaan. Momenteel zit ik op het ROC Almere poort, en volg ik de opleiding Sport & Begeleiding.

Ik ben al sinds april 2018 lid van de Bonjasky Academy. Als klein jochie droomde ik er al van om wedstrijden te vechten en het duurde niet zolang voordat ik daadwerkelijk een wedstrijden mocht vechten. Ik kon al heel snel examen doen voor Puma en uiteindelijk mocht ik zelfs een niveau overslaan en kwam ik in de Tiger groep terecht. In 2019 mocht ik naar de Dragons wedstrijdgroep. Dit vond ik heel erg spannend want een aantal maanden later stond mijn eerste wedstrijd op de agenda!

Zelf heb ik nu al zes jeugdpartijen gedraaid. Waarbij ik er vier heb gewonnen, één gelijk en één helaas heb verloren. Binnenkort word ik 18 en dan mag ik eindelijk een volwassen partijen vechten. Zelf vind ik dat nog een beetje spannend, maar ik heb er vooral heel veel zin in!

Wat vind ik ervan dat ik les mag gaan geven bij de Bonjasky Academy?
Ik heb een aantal maanden meegelopen als prospect coach en op dit moment ben ik aspirant coach en kan ik zelfstandig een les geven.
Ik vind dit heel erg leuk, want ik kan eindelijk mijn ervaring delen met de jeugd. Je hoort het goed de “jeugd”. Ik zal namelijk vooral de jeugd les gaan geven. Dit komt omdat ik nog veel moet leren als trainer, en veel ervaring op moet doen.
Wat ik belangrijk vind om de jeugdleden mee te geven tijdens mijn trainingen is discipline, en vooral doorzettingsvermogen.
Deze twee bouwstenen zijn erg belangrijk voor mij geweest. Hoe moe je ook bent, hoe weinig zin je hebt in de trainingen, hoe warm het ook is buiten, blijf komen trainen!

Ik hoop dat ik je snel bij mij in de les zal zien.

Osu,

Vinayak Bikha