Interview met Bonjasky Academy lid Kylie

Hi Kylie, Super leuk dat je met ons dit interview wil doen. Vertel eens wat over jezelf?  

Hoi allemaal. Ik ben Kylie, 30 jaar oud en (al heel lang) woonachtig in Hilversum. Mensen zullen mij omschrijven als een opvallend, actief persoon die altijd luid en duidelijk aanwezig is.

Wat doe je in het dagelijks leven naast kickboksen bij de Bonjasky Academy?  

Ik ben leerkracht op een school voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO) in Hilversum. Op deze school zitten allemaal kinderen die net een beetje extra hulp nodig hebben om tot leren te komen. Ik ben daar de juf van groep 4. Het is een ontzettend leuke en uitdagende baan die snel denken en handelen vereist, maar ook een hele hoop geduld en liefde voor kinderen vraagt.  

Kylie
Lid Bonjasky Academy

Wat is voor jou de stap geweest om te gaan kickboksen?

Ik ben erg sportief en competitief ingesteld en sport al tientallen jaren (wedstrijdgericht) in verschillende sportdisciplines. Kickboksen was iets wat ik altijd graag wilde doen, maar niet durfde; ik wilde niet voor schut staan door het niet te kunnen, ik wilde niet wekelijks “in elkaar geslagen” terugkomen van een sportles en de mensen om mij heen vonden het vaak een raar idee, want “kickboksen is toch niet voor vrouwen?”.

Hoe ben je bij de Bonjasky Academy terecht gekomen?

In de eerste Corona-lockdown in 2020 ging Bonjasky als één van deeerste sportmogelijkheden in Hilversum open en begon weer buitensportlessen aan te bieden. Ik twijfelde dus al jaren om te beginnen,maar vond dit “het teken” om echt een keer te starten. Gelukkig hadik een vriendin die wel een proefles mee wilde doen, want ik vond hetdoodeng om te gaan. Ik ben heel blij dat ik ben gegaan, want vanafmoment één vond ik het super leuk! Dit kwam natuurlijk mede door eentrainer als Naoufal die superenthousiast, kundig en motiverend les gaf(en nog steeds geeft).  

Wat was je eerste indruk van de Bonjasky Academy?

Een hele nette “sportschool” waarin positiviteit en gedrevenheid voorop stonden en de communicatie met de leden erg goed was. Er was vanaf moment één duidelijk dat hier respect was voor iedereen, ongeacht het niveau van de sporter.

Hoe lang ben je al lid bij de Bonjasky Academy?

Iets meer dan een jaar. Ik ben echter zo vaak in de week, dat het al veel langer voelt.

Hoe vaak sport je in de week bij de Bonjasky Academy?

Ik ben zo’n vijf keer in de week te vinden bij de Bonjasky Academy.

Wat vind je van de sfeer bij de Bonjasky Academy?

Ik vind de sfeer bij Bonjasky erg positief en motiverend vanuit de trainers, maar ook vanuit de mede-sporters. Vaak is het ook gewoon super gezellig, maar de focus ligt ook op keihard trainen en progressie boeken! Al met al een hele fijne combinatie.

Hoe ervaar jij de begeleiding van de trainers tijdens en buiten de lessen?

Ik ervaar de begeleiding van de trainers als super fijn bij Bonjasky. Opvallend vind ik ook hoe de feedback wordt gegeven vanuit de trainers; je voelt je nooit dom of een super-kluns, maar er wordt met respect met je (sport)niveau en persoonlijkheid omgegaan. Dit wordt ook door alle trainers zo gedaan heb ik gemerkt tijdens de Zoom-lessen. Ik heb toen namelijk ook online training gehad van trainers die niet vaak in Hilversum lesgeven, maar dus ook super motiverend en positief waren in hun feedback en trainingen.  

Wat is jouw ervaring met de lessen tijdens de Corona periode?

Ik ben dus iemand die begonnen is in de vorige Corona periode en pas na enkele maanden lid te zijn de Academy van binnen heeft mogen meemaken. Natuurlijk is binnen trainen misschien fijner, maar wat is het buiten trainen goed geregeld hier! Er is een tent (zowel fijn voor zon en regen), er is schoon en goed materiaal, er zijn trainers die nooit klagen (al vriezen ze bijna dood in -4 graden Celcius) en er wordt
continu gekeken of er meer mogelijkheden zijn. Het is natuurlijk niet ideaal, maar dat is weinig in de Corona periode. Al met al ben ik super blij met hoe de Academy dit neerzet en ons de kans geeft om te blijven sporten.

Hoe verloopt het buiten trainen voor jou tot nu toe?

Ik vind het buiten trainen zeer voorspoedig gaan; natuurlijk zou het lekkerder zijn om op blote voeten binnen te trainen, maar om in deze Corona-tijd nog zoveel trainingsmogelijkheden te hebben en je te kunnen blijven ontwikkelen in deze sport, is super fijn. Ik vind de tent ook écht een fantastisch initiatief; lekker droog in de regen en je verbrandt niet direct in de zon (iets waar ik nog wel eens last van heb met de combinatie zweet en zon).

Heb je zelf er wel eens over nagedacht om de ring in te willen?  

Zeker! Dit is ook wel het doel waarmee ik gestart ben en nog steeds voor ogen heb. Realistisch gezien weet ik ook dat ik nog een lange weg te gaan heb voor ik mijzelf staande kan houden in de ring (en al best wel oud ben…), maar niets is onmogelijk, dus we gaan lekker door!   

Naast het kickboksen, heb jij ook andere manieren hoe jij fit blijft?  

Ik sport veel: ik crossfit zo’n vier tot vijf keer in de week bij een Crossfit-box in Kortenhoef, ik kom uit in Obstacle Run wedstrijden (wat een variant is van de survivalsport) in de wedstrijdklasse (al staat deze sport door Corona even stil) en rijd dagelijks paard op een wedstrijdgericht niveau. Sporten is gewoon super leuk! Na al die jaren intensief sporten, ben ik er ook wel achter hoe belangrijk voeding voor je is, vandaar dat ik ook erg blij was met de meting en de adviezen van Nikita.  

Heb je een tip voor mensen die graag willen beginnen met kickboksen maar de stap niet durven te zetten?  

Gewoon komen! Maar aangezien ik uit ervaring weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan; vraag of een vriend of vriendin de eerste keer met je meegaat. Mocht dat nou niet gaan, probeer toch gewoon te komen en “gun” jezelf deze sport. Het is zo lekker voor je lichaam en ook (zeker heel belangrijk nu de wereld om je heen vaak uitdagend is) voor je geest. De trainers zullen je altijd goed begeleiden en de mede-sporters zijn ook hartstikke gezellig, ook al ben je voor het eerst.