Bonjasky Academy biedt een variëteit aan vechtsport groepslessen. De groepslessen zijn onderverdeeld op niveau en leeftijd. Alle kinderen van 6 t/m 15 jaar zijn welkom bij onze jeugdlessen. Bij alle overige lessen is iedereen vanaf 16 jaar van harte welkom. Discipline en respect zijn de bouwstenen van iedere les.

Momenteel geven we de volgende lessen:

  • Bokszaktrainingen
  • Techniektrainingen
  • Wedstrijdtrainingen
  • Jeugdtrainingen
  • Ladies Only trainingen
  • Ouder en Kind les
  • Pads lessen
  • Bokstrainingen
  • MMA trainingen
  • Power & Conditioning

Alle groepslessen vinden plaats onder toezicht van een trainer.
Voor vragen over actuele groepslessen kunt u ons balie team contacten.

VRIJ TRAINEN

Naast het groepsles aanbod zijn er vrij-train mogelijkheden waar u individueel vechtsport kunt beoefenen, dit is dus alleen mogelijk als er geen groepslessen zijn. Voor de lestijden van deze vrij-train uren kunt u het beste het balie team contacten.

Kickboksen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten. Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het thaiboksen (muay thai).

Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Toch is de manier van trappen afkomstig uit het thaiboksen anders. Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verschillende vormen van competitie. Bij taekwondo draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is de tegenstander zo hard mogelijk te raken. Elleboogstoten zijn in het kickboksen, anders dan bij het traditionele thaiboksen, niet toegestaan.

Boksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan.

Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

MMA

Mixed martial arts (Engels voor: gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinairevechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen(grappling), judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Er zijn diverse namen voor MMA, waaronder free fight (‘het vrije gevecht; ), vale tudo (‘alles mag’) en cage fight(‘kooigevecht’). Ook zijn er veel organisaties die MMA-toernooien organiseren. Veel van die organisaties hanteren tegenwoordig de Unified Rules of Mixed Martial Arts, opgesteld en gebruikt in de VS. De grootste MMA-organisatie is het Amerikaanse Ultimate Fighting Championship (UFC).

Vrij Trainen

Naast het groepsles aanbod zijn er vrij-train mogelijkheden waar u individueel vechtsport kunt beoefenen.

De lestijden van deze vrij-train uren zijn te vinden in het lesrooster, dit is dus alleen mogelijk als er geen groepslessen zijn.