Interview met Bonjasky Academy lid Jordy

Hi Jordy, Super leuk dat je met ons dit interview wilt doen. Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Jordy Berlips en ik ben 35 jaar oud.

Wat doe je in het dagelijks leven naast kickboksen bij de Bonjasky Academy?

Naast het kickboksen werk ik 40 uur in de week.

Wat is voor jou de stap geweest om te gaan kickboksen?

Mijn zoon Jayden was klaar met zijn zwemles en wij zochten eigenlijk iets om samen te doen. Ik vond het belangrijk dat hij een beetje weerbaarder werd en dat hij wat discipline zou mee krijgen. En zo zijn we eigenlijk uit gekomen bij het kickboksen. In eerst instantie zouden we alleen samen sporten met de ouder kind les maar na de eerste les vond ik het zo leuk en ben ik eigenlijk ook met de bokszak lessen begonnen.

Jordy

Hoe ben je bij de Bonjasky Academy terecht gekomen?

Ik ben bij de Bonjasky Academy uitgekomen omdat dit de enige sportschool was waar ik samen met mijn kind samen kon sporten tijdens de ouder kindles.

Wat was je eerste indruk van de Bonjasky Academy?

Mijn eerste indruk was super goed. We werden leuk ontvangen door de balie medewerker en werd tijdens de eerste les goed begeleid. We hadden immers weinig ervaring met de sport.

Hoe lang ben je al lid bij de Bonjasky Academy?

Ik ben nu ongeveer 5 of 6 jaar lid bij de Bonjasky Academy.

Wij zijn begonnen bij Bonjasky Academy in Tussen de Vaarten.

Hoe vaak in de week sport je bij de Bonjasky Academy?

Zelf sport ik 3 keer in de week en op zaterdag doe ik samen met mijn zoon de ouder kind les.

Wat vind je van de sfeer bij de Bonjasky Academy?

De sfeer bij de Bonjasky Academy is erg leuk.
In al die jaren dat ik hier nu train bouw je toch een leuke band op met andere leden en leer je veel mensen kennen.

Hoe ervaar jij de begeleiding van de trainers tijdens en buiten de lessen?

Mijn ervaring met de buiten lessen is erg goed. We mogen blij zijn dat we überhaupt nog kunnen trainen in deze tijd en dat jullie er echt alles aandoen om ons te kunnen laten trainen. Wat dat betreft ben ik daar heel erg blij mee. Op de bank thuis zitten is tenslotte niet wat we willen.

Wat is jouw ervaring met de lessen tijdens de corona periode?

Ik vind dat het erg goed geregeld is en zodra er ruimte komt om meer mensen tegelijk te laten trainen wordt dit gelijk toegepast in het rooster om iedereen te kunnen laten trainen op een veilige manier.

Hoe verloopt het buiten trainen voor jou tot nu toe?

Het buiten trainen gaat erg goed voor mij. Ik merk dat ik weer fitter word en ben daar erg blij mee. Ook merk ik dat het eigenlijk heel lekker is buiten trainen heerlijk in de buiten lucht ook als het soms koud of er staat veel wind. Gelukkig komt nu het mooie weer er weer aan.

Elk jaar ben je vrijwilliger bij ons kickboksgala “RAW DIAMONDS” Hoe vind je dit en vertel er eens wat over?

Vrijwilliger zijn bij Raw Diamonds is fantastisch. Ik doe dit inderdaad al een aantal jaar en het is erg leuk omdat te doen. De sfeer op zo een dag is geweldig. Met ze alle onze vechters van de Bonjasky Academy aanmoedigen en mijn steentje bijdragen voor de sportschool dat vind ik erg leuk.

Heb je zelf er weleens over nagedacht om de ring in te willen?

Ik heb er inderdaad wel is aan gedacht om de ring in te gaan maar dan dacht ik vooral in het begin toen ik net begon dat het niks voor mij is en ik dacht dat kan ik niet. Maar daar denk ik anders over nu. Mij lijkt het een ongelofelijke ervaring en als deze kans zou komen zou ik het zeker overwegen.

Naast het kickboksen, heb je ook andere manieren hoe jij fit blijft?

Naast het kickboksen blijf ik fit door hardlopen, fietsen, voetballen en wandelen.

Heb je een tip voor mensen die graag willen beginnen met kickboksen maar de stap niet durven te zetten?

Mijn tip is: Ervaar eens een les en je zult zien dat het erg leuk en leerzaam is. De trainers helpen jou om fitter, zelfverzekerder en positiever in het leven te staan. Daarnaast zal niemand jou raar aankijken omdat je het nog niet kan. We hebben het tenslotte allemaal moeten leren en dat doen we nog elke les dus neem gewoon die stap en twijfel niet om het te doen.