Interview met Danique over de “Ouder en Kindles”

Danique, vertel eens. Wie ben je?

Voor degene die mij nog niet kennen. Mijn naam is dus Danique Idskes en ben 26 jaar oud. Naast dat ik werkzaam ben bij de Bonjasky Academy, werk ik op het Sportcollege in Amersfoort. Ik ben iemand die van uitdagingen houdt, en daarnaast ambitieus is in mijn werk. Op dit moment doe ik naast mijn werkzaamheden bij Bonjasky en ROC en opleiding voor sportmasseur. Om later misschien eventueel een eigen bedrijfje te starten als sportmasseur. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om bezig te zijn met mijn gezondheid (sporten) en af te spreken met mijn vrienden. Ik zeg altijd maar: ‘Als je alles geeft, kan je niet verliezen’.

Danique Idskes
Trainer

Je bent al een tijdje werkzaam bij de Bonjasky Academy, wat doe je hier allemaal?

Ja dat is eigenlijk een goede vraag… Binnen de Bonjasky Academy ben ik inzetbaar op al het lesaanbod van ouder-kindles, jeugdlessen, power & conditioning lessen, bokszak lessen en ook voor privé trainingen. Daarnaast hebben we sinds 2020 het Fight Body concept en daar houd ik me ook mee bezig. Verder vind ik het leuk en ben ik actief in de brainstormprocessen van Bonjasky om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen voor onze leden, maar ook voor het team.

Hoelang geef je al les bij de Bonjasky Academy?

‘Times fly when you having fun’ Ik ben namelijk alweer sinds de zomer van 2017 onderdeel van het Bonjasky team. Ik doe dit altijd nog steeds met heel veel plezier, omdat we een gezellig team hebben waarin we er altijd voor elkaar zullen zijn.

Vertel eens iets over de ‘Ouder en Kindles’?

Zoals de naam het al aangeeft is het een les waarin de ouders met de kinderen komen sporten! Waar plezier voorop staat en waarin de kinderen, maar ook de ouders kennismaken met het kickboksen. In deze les vinden wij het voornamelijk belangrijk dat de ouders en kinderen samen sporten, dit doen we doormiddel van spelletjes en opdrachten.

Hoe ziet de opbouw van de ‘Ouder en Kindles’ eruit?

Net als alle andere lessen start deze les met een warming – up om de spieren warm te maken, en in de sfeer van de les te komen. Aansluitend op de warming – up gaan we starten met de kickboks technieken afwisselend met spelelementen. Gekkigheid en plezier zijn een groot onderdeel binnen de les, waar de ouders soms even iets harder moeten werken dan de kinderen! Buiten dat de kinderen kennismaken of beter worden in de kickboks technieken is het samen sporten erg belangrijk. Net als alle andere lessen sluiten we traditioneel af met afgroeten en bedanken we de trainer en kijken we weer uit naar volgende week!

Vanaf welke leeftijd mag je meedoen met deze les?

Je mag aan deze les deelnemen met papa of mama op het moment dat je 5 jaar bent.

Hoe vind je het om deze les te geven?

Elke zaterdagochtend sta ik vol energie op, en ga ik richting de Bonjasky Academy. Ik word namelijk erg enthousiast van de ouder kindles omdat ik het mooi vind om te zien dat ouder en kind samen de sport aan het beoefenen zijn. Daarnaast ontstaan er hilarische momenten binnen de lessen, en zie je de kids optimaal genieten van het moment. Wie vindt het nou niet leuk om iets samen te doen? Precies daarom hebben wij de ouder kindles in het leven geroepen.

Wat vind je leuk aan het geven van de ‘Ouders en Kindles’?

Het kennis laten maken met de sport in combinatie met de spelelementen die we veel terug laten komen binnen de ouder kind les. Daarnaast het enthousiasme wat hun uitstralen, maar ook wat ik zelf uitstraal.

Hoelang geef je de ‘Ouder en Kindles’ al?

Ik zou hier niet zo’n heel concreet antwoord op kunnen geven, maar sinds 2018 in onze nieuwe locatie ben ik gestart met het geven van de ouder kind les.

Wat geef je de jeugd mee tijdens jouw kickboks lessen?

Ik vind het belangrijk dat de jeugd 3 facetten mee krijgt binnen het kickboksen dat zijn doorzettingsvermogen, discipline en respect. Dit zal namelijk in het hele leven terug blijven komen, maar daarnaast moet je altijd plezier blijven houden in de sport! Elke keer als ze naar trainen komen moeten ze er zin in hebben en gemotiveerd zijn om beter te willen worden.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor de lessen?

Mijn inspiratie haal ik vaak uit mijn rugzak die ik heb opgebouwd binnen het lesgeven op school en binnen de Bonjasky Academy. Mijn meest creatieve moment is als ik in de auto zit op weg ergens naar toe, dan komen er leuke ideeën naar boven soms zou ik ze eens moeten opschrijven…. Wat mij ook inspiratie geeft is het kijken naar mijn collega’s.

Vind je het belangrijk dat vader/moeder samen traint met het kind?

Zeker vind ik het belangrijk dat de ouder samen traint met het kind, want op deze manier bouw je een sterkere band op met je zoon/dochter. Daarnaast neemt het mooie herinneringen mee voor later waar jullie het nog lang over gaan hebben. Buiten het opbouwen van de band is het leuk om dezelfde passie met elkaar te delen.

Zie je tijdens de lessen dat er meer balans is tussen de ouder en het kind?

Binnen de les probeer ik zoveel mogelijk balans te houden in verschillende dingen. Het ene moment moeten de kinderen even iets harder werken, en het andere moment moeten de ouders even iets harder werken. Daarnaast is er een balans tussen kickboks technieken en het spelen van spelletjes en mogen de kids af en toe even de baas zijn over de ouders.

Moet je lid zijn van de Bonjasky Academy om deel te nemen met deze les?

Op het moment dat we binnen trainen bij de Bonjasky Academy moet je lid zijn om deel te mogen nemen aan de ouder kindles. Het kan wel zijn dat bijvoorbeeld: de ouder lid is, en het kind wil een keer meetrainen dan kan dat doormiddel van een dagpas. Voor beide een proefles volgen is natuurlijk ook geen probleem, leuk zelfs! Nu de ouder kindles gegeven wordt op ZOOM is iedereen vanuit onze community welkom.

Zou je deze de ‘Ouder en Kindles’ ook mogen volgen met je oom of tante of je neefjes en nichtjes?

Ja dat is geen enkel probleem! Ik zeg altijd maar ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Zorg er wel voor dat op het moment dat je wilt deelnemen aan de ouder kindles, je altijd als ouder met één kind komt. Gedurende de les trainen we namelijk binnen de 2 – tallen.

Heb jij nog een boodschap voor de ouders en kinderen die overwegen om mee te doen met deze lessen?

Voor iedereen die de ouder kind les overweegt zou ik zeggen: ‘doe gezellig een keer mee, dan heb je voortaan elke zaterdagochtend iets in de agenda staan’. Je wilt namelijk niet meer stoppen op het moment dat je deze les een keer ervaren hebt. Wie wil er nou niet sporten met zijn of haar kind of papa of mama…. Deze mooie momenten kunnen je namelijk samen koesteren.