Interview met Denise Brouwer

Denise Brouwer
Baliemedewerkster

Wie ben je?

Mijn naam is Denise en ik ben 17 jaar. Ik ben geboren op 31 januari 2001 en ik woon in Almere Buiten. Ik ben oud wedstrijd vechtster bij de jeugd van de Bonjasky Academy en op dit moment werkzaam als baliemedewerkster van de Bonjasky Academy.

Hoe ben je in aanraking gekomen met de sport kickboksen en wanneer was dit?

Toen ik klein was wilde ik al heel graag op kickboksen alleen vonden mijn ouders me te jong en heb ik voor het kickboksen ook nog andere sporten gedaan zoals tennis, dansen en paardrijden.

Toen ik 13 jaar was mocht ik eindelijk kickboksen en heb ik een proefles gedaan en is kickboksen uiteindelijk mijn sport geworden waar ik tot nu toe ontzettend veel plezier in beleef.

“(…) maar toen ik de mogelijkheid kreeg om bij de Bonjasky Academy te werken hoefde ik niet lang na te denken. Het is een mooie beloning na mijn stage.”

Waarom ben je begonnen met kickboksen?

Ik was vroeger een onzeker en verlegen meisje. Om wat meer zelfverzekerd te worden wilde ik graag een verdedigingssport doen en zo ben ik bij de Bonjasky Academy terecht gekomen.

Hoelang train je bij de Bonjasky Academy?

Ik train bij de Bonjasky Academy 4 jaar met heel veel plezier. Dit verschilt van 2 keer in de week tot soms wel 4 of 5 keer. Dit is afhankelijk van de tijd die ik te besteden heb. Ik probeer in ieder geval zo veel mogelijk te gaan trainen.

Wat wil je bereiken met je trainingen wil je uiteindelijk wedstrijden gaan vechten?

Met mijn trainingen wil ik fit blijven. Ik kan tijdens de trainingen veel energie kwijt. Ik voel me hier goed bij. In de jeugd heb ik al een aantal wedstrijden gevochten, 3 winst en 1 verlies. Ik zou nu in de N klasse uitkomen maar door tijdgebrek om te trainen ben ik even gestopt. Door al mijn trainingsuren die ik nu maak probeer ik wel fit te blijven en sterker te worden zodat ik wellicht in de toekomst weer de ring in ga.

Nu volg je ook een sportopleiding kan je in het kort vertellen welke opleiding dit is en hoelang je dit al volgt?

Ik doe op dit moment de opleiding Sport en Bewegen bewegingsleider niveau 3 op het ROC MBO College Almere Poort. Op de opleiding leren wij onder andere het organiseren van sportevenementen en lesgeven. In het 2e jaar moet ik een richting kiezen. Ik heb gekozen voor de richting Fitness trainer A (Fitvak A).

Wat is jouw uiteindelijke doel en droom als je straks je diploma hebt?

Na mijn opleiding hoop ik mijn Personal Trainer diploma te hebben. Ook een politie opleiding vindt ik nog steeds erg leuk. Misschien dat ik na mijn opleiding de mogelijkheid heb om een politie testdag te gaan doen.

Voor je opleiding moest je ook stage lopen dat heb je gedaan bij de Bonjasky Academy wat vond je hiervan en wat moest je zoal doen?

Ik vond het een super toffe ervaring om bij de Bonjasky Academy stage lopen. Voor mijn stage heb ik vooral meegelopen in de jeugd lessen en heb ik meegekeken en geholpen bij de balie werkzaamheden.

Je hebt ook voor je stage, lessen moeten geven aan de jeugd wat vind je het allerleukst aan de jeugd trainen?

In het begin was het even spannend. Uiteindelijk als de kinderen een beetje aan je gewend zijn dan is het leuk dat ze heel erg tegen je op kijken. Ik vind het heel leuk om de kinderen iets te leren.

Wat vind jij zelf het belangrijkst dat de jeugd leert tijdens de lessen?

Vooral respect hebben voor je mede leerlingen en de trainers. Dat ze moeten blijven doorzetten ook al heb je soms geen zin of vind je het moeilijk.

“Doorzetten en nooit opgeven zijn 2 belangrijke dingen waar ik altijd aan probeer te denken door Remy.”

Nadat je met plezier je stage had afgerond ben je begonnen als baliemedewerkster bij de Bonjasky Academy. Hoe vind je dit?

Ik vind dit een mooie uitdaging. Ik werkte op dat moment ergens anders maar toen ik de mogelijkheid kreeg om bij de Bonjasky Academy te werken hoefde ik niet lang na te denken. Het is een mooie beloning na mijn stage. Ook voor mijn toekomst in het sportgebied geeft dit voor mij veel meerwaarde.

Voor je nieuwe schooljaar moet je weer stage lopen ditmaal doe je het bij de nieuwe fitness van de Bonjasky Academy. Kan je hier iets over vertellen?

Mijn keuzedeel op school is Fitness A. Toen de Bonjasky Academy ging uitbreiden met een nieuwe fitness ruimte vond ik dit een hele mooie kans om mijn stage hier verder uit te breiden. Op dit moment loop ik mee met de fitness trainster Danique. Dit doe ik op de dinsdag en donderdag en de woensdag. Ik hoop heel veel van Danique te kunnen leren. Tijdens mijn stage maak ik mijn stage opdrachten en probeer ik de vragen van de leden te beantwoorden.

Je traint, je werkt en je loopt stage bij de Bonjasky Academy. Is dit goed te combineren en vind je het leuk?

Ik vind het ontzettend leuk en op dit moment is het heel goed te combineren. Mijn werkrooster worden afgestemd met mijn schoolrooster. Mijn trainingen stem ik zelf af, dit ligt aan de hoeveelheid huiswerk of andere verplichtingen. Omdat ik veel plezier hierin heb kost het me geen moeite en gaat het allemaal vanzelf.

Hoe zie jij de hoofdtrainer Remy Bonjasky ?

Remy is natuurlijk een legende en een grote winnaar in de sport. Ik heb het niet live kunnen zien maar op YouTube heb ik heel veel wedstrijden terug gekeken. Remy is iemand met veel passie voor zijn werk en sport. Zijn kennis en ervaring is zo groot dat ik daar graag heel veel van leer. Doorzetten en nooit opgeven zijn 2 belangrijke dingen waar ik altijd aan probeer te denken door Remy.

Heb jij nog een inspirerende boodschap voor een ieder die graag wilt kickboksen maar de stap nog niet durft te zetten?

Kickboksen is voor iedereen, jongen of meisje en alle leeftijden. Naast discipline en plezier geeft het ook een goed gevoel over jezelf na een training.

Fotografie: Jeroen Oosterveld © Bonjasky Academy 2018