Interview met fysio Shane

Shane Gnade
Fysiotherapeut

Hi Shane, welkom bij de Bonjasky Academy. Stel je eens voor?

Mijn naam is Shane Gnade en ben 30 jaar oud. ik ben getrouwd en trotse vader van twee kinderen.

Hoe lang ben je al fysiotherapeut?

Ik ben in 2014 afgestudeerd aan de hoge school van Utrecht, ik ben dus 7 jaar actief als fysiotherapeut.

Hoe lang ben je al werkzaam als fysiotherapeut bij J&C?

Ik ben sinds 2015 werkzaam bij J&C Sportrevalidatie. In mijn eerste jaar was ik als waarnemer werkzaam op de Radio Oranjelaan. Na een jaar ben ik volledig zelfstandig gaan werken op dezelfde locatie. Sinds 2021 heb ik de overstap gemaakt naar de Bonjasky Academy.

Sinds kort ben je gehuisvestigd bij de Bonjasky Academy. Hoe ervaar je dit tot nu toe?

Sinds het begin van het jaar ben ik volledig aan het werk op de Bonjasky Academy, daar waar ik voorheen alleen met klanten kwam trainen. Mijn eerste ervaringen bij de Bonjasky Academy zijn heel positief, ondanks de Corona maatregelen heerst er nog steeds een goede en sportieve sfeer.

Welke opleiding of cursus moet je volgen om fysiotherapeut te worden?

Om algemeen fysiotherapeut te worden moet je de HBO opleiding fysiotherapie volgen. Om je verder te kunnen verdiepen zijn er cursussen die je na het halen van opleiding kan uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Dry Needling.

Wat leer je het meeste als fysiotherapeut?

Als Fysiotherapeut leer je te onderzoeken, behandelen en begeleiden van mensen met houding en bewegingsklachten. Verder leer je om goed te luisteren naar het verhaal wat de klant te vertellen heeft, ieder persoon is anders en heeft een andere aanpak nodig.

Wat vind jij het leukste aan jouw beroep?

De diversiteit van ons beroep, het kunnen en mogen helpen met de problemen waar mensen voor komen en natuurlijk het begeleiden van sporters.

Soms heb je uitdagingen in het vak, hoe ga je hier mee om en wat zijn de moeilijkste uitdagingen?

Binnen J&C Sportrevalidatie kunnen wij altijd beroep doen op onze collega’s, is de uitdaging te moeilijk pakken wij dit als collega’s op. Wij hebben elke dag te maken met uitdagingen, elk mens is anders en moet op een andere manier benaderd worden. Uitdagingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit moeilijke pathologie.

Welke competenties zijn belangrijk die je moet hebben als fysiotherapeut?

Communiceren, professioneel handelen, organiseren, maatschappelijk handelen, samenwerken, Kennis delen en wetenschap beoefenen en natuurlijk het fysiotherapeutisch handelen.

Wat is je specialisatie binnen het vak?

Mijn specialisme is het bewegingsapparaat in de breedste zin. Als fysiotherepeut moet je ieder jaar een aantal cursussen volgen om up to date te blijven, één van zo’n cursus die ik bijvoorbeeld heb gedaan is Dry Needling of Medical Taping. Door mijn achtergrond als honkballer zie ik veel schouders.

Wil je jezelf nog verder specialiseren binnen de fysiotherapie?

Ik zou ooit nog een master willen doen op de universiteit.

Doe je zelf ook aan één of meerdere sporten?

Ik heb zelf op het hoogste niveau van Nederland mogen honkballen en ben nog steeds actief in de sport maar nu als coach. Naast honkbal ben ik veel te vinden in de sportschool en wil ik zeker het kickboksen gaan oppakken.

Waar kunnen mensen terecht als ze bij jou een afspraak willen maken?

Ik werk op:

maandag
woensdag
donderdag
vrijdag

En ik ben bereikbaar op:

Telefoon: 06-39478785
Mail: shane@jcsportrevalidatie.nl

Welke blessures komen nu het meeste voor en hoe kunnen deze voorkomen worden?

Tijdens de corona periode zien wij veel houding gerelateerde blessures door bijvoorbeeld een verkeerde zithouding, dit kan verholpen worden door het verbeteren van de zithouding en/of meer te gaan bewegen. Verder zien wij veel overbelasting klachten door fanatiek te beginnen met de sport die de klant beoefend.

Wat is de belangrijkste tip die je kunt geven om blessures tegen te gaan voor beginnende en ervaren sporters?

Het belangrijkste is dat de sporters moeten luister naar het lichaam, het lichaam geeft vaak snel genoeg aan of er een overbelasting plaats vindt. Verder is het belangrijk dat de sporters genoeg rust nemen en goed eten.

Heb je nog verdere ambities?

Mijn ambities zijn op dit moment het opzetten van mijn praktijk binnen de Bonjasky Academy en de mensen te kunnen helpen waar nodig is.

Wat wil je de Bonjasky Academy leden meegeven over fysiotherapie?

Wacht niet te lang, heb je vragen of advies nodig over een blessure neem contact op met één van de therapeuten die werkzaam zijn bij de Bonjasky Academy. Blijf gezond en ik kan niet wachten tot de sportschool weer open is om jullie binnen bezig te zien.