Interview met Jeremy de Bruijn

Wanneer ben je begonnen met kickboksen?

Ik ben begonnen met het beoefenen van kickboksen toen ik 16 jaar oud was, dus ongeveer 3 en een half jaar geleden.

Waarom ben je begonnen met kickboksen?

De reden waarom ik met de sport ben begonnen is omdat ik vrijwel altijd naar wedstrijden keek als het op de tv kwam. Ik raakte daar zo gefascineerd van dat ik het zelf ook wilde gaan doen. Toen ik het kickboksen begon te leren kreeg ik er ook steeds meer liefde voor.

Hoe lang train je bij de Bonjasky Academy?

Ik ben begonnen met trainen bij Bonjasky Academy vanaf oktober 2014 dus al 3 jaar en 3 maanden. Ik weet nog de 1e keer toen ik bij de Bonjasky Academy ging trainen, toen liep ik gelijk naar Remy toe en zei ik dat ik wedstrijden wilde gaan doen.  4 Maanden later zat ik in de wedstrijd groep dus waar een wil is, is een weg.

Jeremy de Bruijn
Geeft de jeugdlessen en privé lessen.

“Het leukste aan de jeugd trainen vind ik toch wel het enthousiasme wat de kinderen hebben bij het trainen en dat ze mij als voorbeeld zien.”

Wanneer dacht je ik wil graag trainer worden?

Als ik eerlijk moet zijn had ik er nooit aan gedacht. Tot het moment dat Remy het zelf aan mij vroeg en ik heb er zeker geen spijt van dat ik er ja op had gezegd.

Waar heb je je kickboks trainer examen gedaan?

Ik ben de opleiding leraar B kickbokstrainer 2 en jeugdkickbokstrainer gaan volgen. Dit omdat ik mezelf nog meer wilde ontwikkelen als trainer. Ik heb de opleiding gevolgd bij Stichting kickboksen en mixed martial arts opleiding (SKMO) in Utrecht.

Jij traint de jeugd, wat vind je het leukste aan de jeugd trainen

Het leukste aan de jeugd trainen vind ik toch wel het enthousiasme wat de kinderen hebben bij het trainen en dat ze mij als voorbeeld zien.

Wat vind jij het belangrijkst dat de jeugd leert tijdens de lessen?

Ik zelf vind het heel belangrijk als een kind zelfvertrouwen wint door alleen al te kickboksen. Je ziet kinderen die voor de 1e keer heel onzeker zijn als ze jouw les binnen stappen. In de loop van tijd zie je ze dan heel erg opbloeien en zelfverzekerder worden. Het stukje discipline is ook belangrijk.

Vanaf welke leeftijd kunnen de kinderen meedoen met jouw lessen?

Kinderen vanaf 6 jaar zijn al welkom om mee te doen met de lessen op de Bonjasky Academy.

Zijn de lessen voor meisjes of jongens, of is het gemengd en hoe gaat dat tijdens de les?

De groepen zijn heel erg gemixt en je merkt dat jongens en meisjes prima met elkaar kunnen samenwerken. Dat is ook erg belangrijk want als ze ouder worden en later hun eerste baantje beginnen kunnen ze ook niet zeggen dat de jongens alleen met jongens willen werken en meisjes met meisjes.

Hoe zien jouw trainingen eruit?

Mijn trainingen zien er als volgt uit. Ik begin mijn les met een warming up ,daarna gaan we over naar de kern en sluiten we af met een cooling down. In de les leer ik ze discipline te tonen, probeer ik ze zelfverzekerder te maken en natuurlijk de kickboks technieken te leren. Tussendoor hou ik ook wel van een grapje, zolang ze serieus blijven werken.

Hoe zie jij de hoofdtrainer Remy Bonjasky?

Ik zie Remy als mijn voorbeeld. Hij heeft de top bereikt en zijn kennis en ervaring brengt hij over naar anderen. Daarnaast kan ik heel goed met hem opschieten als persoon maar ook als trainer natuurlijk.

Wat leer je het meest van Remy Bonjasky?

Hij heeft me heel veel geleerd, van lesgeven tot hoe je je moet gedragen in maatschappij. Het fijnst vind ik persoonlijk toch wel als hij mij zijn ervaringen deelt hoe hij ooit prof is geworden en wat je er voor over moet hebben om de top te bereiken.

Wat is jouw uiteindelijke doel en droom wat betreft trainer?

Mijn doel is om mijzelf zoveel mogelijk te ontwikkelen. Daarbij wil ik me ook meer richten op personal training. Het lijkt mij ook super leuk om de wereld over te reizen om vechters te begeleiden voor hun wedstrijden.

Wat leer jij van het trainerschap?

Ik heb het meest geleerd van het trainerschap dat mensen verschillend zijn. Je kan niet iedereen hetzelfde behandelen, sommige mensen die hebben alles zo door. De andere die hebben meer aandacht nodig als je wat uitlegt.

Wat wil jij je pupillen meegeven?

Wat ik mijn pupillen altijd meegeef tijdens me les is dat ze respect voor elkaar moeten hebben en anderen behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden. Daarbij vind ik het belangrijk dat ze niet te laat komen tijdens mijn les en de sport niet buiten de dojo gebruiken.

Heb jij nog een boodschap voor kinderen die graag willen kickboksen maar nog niet durven?

Voor de kinderen die het niet aandurven wil ik graag zeggen om gewoon te komen en de sport uit te proberen. Het kickboksen is veel meer dan dan alleen stoten en trappen.

Fotografie: Jeroen Oosterveld © Bonjasky Academy 2017