Interview met Terence Rijsenbrij

Wie ben je?

Ik ben Terence Rijsenbrij, 21 jaar oud en kom uit Lelystad. 

Hoe lang doe je aan MMA?

Ik ben begonnen op mijn 13e met kickboksen en op mijn 17e ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met MMA. Ik beoefen de sport nu 4 jaar waarvan ik ook 1 jaar in Amerika heb getraind. 

Waarom ben je begonnen met MMA?

Ik was altijd fanatiek met kickboksen en deed ook wedstrijden. Een vriend deed aan MMA en ik vond de sport erg interessant. MMA werd in die tijd ook razend populair in Amerika onder de organisatie de UFC.

Terence Rijsenbrij
Trainer MMA

“…het leukste is dus dat je nooit uitgeleerd raakt en daarom maakt het samenkomen van alle vechtsportdiciplines de sport MMA ook zo bijzonder.”

Wat vindt jij het leukste aan MMA.

Ik vind het leukste aan MMA dat je een zo compleet mogelijke vechter kunt worden. Dus dat betekent dat je zowel het staande gevecht en het grondvechten gaat beheersen. Iedereen heeft zijn eigen technieken en het leukste is dus dat je nooit uitgeleerd raakt en daarom maakt het samenkomen van alle vechtsportdiciplines de sport MMA ook zo bijzonder.

Is MMA niet gevaarlijk?

Nee, wanneer je de sport MMA op een goede en verantwoorde manier beoefent met de juiste begeleiding is het niet gevaarlijk. Natuurlijk is het wel zo dat de sport blessuregevoeliger is dan andere sporten, helemaal wanneer je ook wedstrijden doet. Hierdoor is het dus belangrijk dat je tijdens het trainen respectvol met elkaar omgaat en je bewust bent van de technieken die je beoefent op de ander.

Hoe vindt je het dat je nu MMA mag geven op de Bonjasky Academy.

Ik vind het een hele eer om nu les te mogen geven op de Bonjasky Academy. Om samen te mogen werken met Remy Bonjasky is natuurlijk geweldig. Toen ik begon met kickboksen keek ik op Youtube highlights of wedstrijden van Remy om mijzelf te motiveren om te trainen. Dat maakt het dan ook bijzonder voor mij om nu op de Academy les te mogen geven.

Heb je MMA wedstrijden gevochten?

Ik ben jong begonnen met kickboksen en heb 40 kickbokswedstrijden gevochten. In Amerika heb ik 2 MMA wedstrijden gevochten waarvan 1 gewonnen op K.O. en 1 verloren op submission.

Wat zijn jouw ambities met MMA?

Mijn uiteindelijke ambities met MMA zijn dat ik nog een aantal professionele wedstrijden wil vechten onder de naam van de Bonjasky Academy en natuurlijk mijn kennis met zoveel mogelijk mensen delen op de Academy. 

Fotografie: Jeroen Oosterveld © Bonjasky Academy 2017