Interview met trainer Diw

Diw
Trainer

Wat leuk Diw dat je ons team komt versterken. Wie ben je?

Ik ben 25 jaar oud. Ik ben geboren in Thailand, mijn geboorte plaats is Bangkok. Ik heb in totaal 9 jaar in Thailand gewoond. Ik woon sinds 8 maanden in Hilversum. Voorheen heb ik een jaar in Thailand gewoon.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer handel gericht op Azië op Hogeschool Rotterdam. Daarnaast hou ik mij bezig met mijn eigen import onderneming en kickboks lessen geven. Ook ben ik zelf actief met kickboksen en train ik 5 keer per week. In mijn vrije tijd houd ik van reizen en lekker uiteten gaan.

Hoe lang kickboks je al?

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met kickboksen, meer dan 11 jaar geleden.

Wat vind jij zo bijzonder aan de sport kickboksen?

Het bijzondere aan kickboksen is dat je nooit uitgeleerd bent.

Heb je naast kickboksen ook andere vechtsporten gedaan?

Buiten het kickboksen doe ik soms boksen om mijn stoot technieken te verbeteren.

Je hebt in Thailand gewoond, was het qua leefstijl een verschil met Nederland?

Het grote verschil is dat in Thailand de mensen met de dag leven. Werk tempo is wat lager en een ander eetcultuur hebben.

Heb je in Thailand ook gekickbokst?

Ik heb in Thailand getraind bij Diamond & Pankom gym.

Kun je jouw ervaring van Thailand met ons delen en wat de verschillen zijn tussen het kickboksen hier en daar?

In Thailand wordt ervoor namelijk Muay Thai gevochten. Hierbij wordt er focus gelegd op het trappen, clinchen, knie en ellebogen. Het kickboksen hier in Nederland wordt er voornamelijk K-1 style gehanteerd, 2/3 boksen en 1/3 trappen en knie.

Hoe vind je het om nu een trainer te zijn van de Bonjasky Academy?

Ik voel me vereerd om hier les te mogen geven, ik doe dit met veel plezier. Ook zijn de leden ontzettend gemotiveerd en enthousiast. Dit geeft mij weer extra motivatie om extra mijn best te doen.

Op welke locatie zullen wij jou meer tegenkomen?

Ik zal vooral de lessen gaan verzorgen in Hilversum.

Heb je al meer ervaring met kickboks lessen geven?

Tussen mijn 15 t/m 18 jaar werkte ik achter de balie bij een kickboksschool. Het kwam weleens voor dat een trainer niet kwam op dagen en moest ik de lessen overnemen.

Hoe omschrijf je jouw lessen?

Als ik mijn lessen zou om schrijven in twee woorden zou ik zeggen “old school”. Ik hou ervan om simpel en gedisciplineerd te werken. Ook staat positiviteit bij mij centraal. Ik hou ervan om positief te coachen. Wanneer je iets goed doet zal je het van mij horen.

Heb jij vroeger Remy zijn wedstrijden ook gevolgd?

Ik heb zeker al zijn K-1 wedstrijden gevolgd. Remy Bonjasky is een legend binnen de sport. Ik sprak gisteren toevallig nog een jongen die mij vertelde dat hij door Remy Bonjasky is begonnen met kickboksen door dat Remy Bonjasky langs is geweest op zijn basisschool om te vertellen over het kickboksen. Buiten dat Remy Bonjasky een legend is, is hij ook humble en down to earth. Ik wil hem daarom ook bedanken dat ik les mag komen geven bij Bonjasky Academy.

Waar let jij op tijdens het lesgeven?

Tijdens het lesgeven let ik vooral op de basis technieken en houding.

Wat zou jij nieuwe leden willen meegeven?

Ga vooral door met waar je mee bezig bent en blijft kickboksen we zien elkaar snel.

Osu!!!