Interview met trainer Sharon

Sharon
Trainer

Hey Sharon, welkom in het team! Stel je eens voor?

Hoi, mijn naam is Sharon ik ben 27 jaar en woon op dit moment in Hilversum! Ik ben zelf opgegroeid in Almere en nog steeds veel te vinden in Almere.

In het dagelijks leven ben jij gymdocent, vertel hier eens iets over?

Ik werk op een middelbare school in Huizen, na de zomervakantie zal ik hier 5 dagen gaan werken. Naast het lesgeven in de gymzaal en op het sportveld, word ik in het nieuwe schooljaar voor het eerst mentor van een klas (een brugklas)!

Aan welke doelgroep geef jij lessen?

De school waar ik werk is een school voor mavo, havo en vwo. Ik geef les aan onderbouw- en aan bovenbouwleerlingen. Een hele gemengde groep dus, dat maakt het voor mij leuk. Ik houd van veel afwisseling!

Wat zijn jouw normen en waarden tijdens een les?

Tijdens mijn lessen vind ik het onwijs belangrijk dat de leerlingen op een fijne manier met elkaar omgaan en elkaar met respect behandelen, de onderlinge sfeer in de klas moet dus goed zijn. Daarnaast verwacht ik van de leerlingen dat zij ook mij met respect behandelen.

Wat is het allerleukste aan gymdocent zijn?

In mijn lessen probeer ik altijd ruimte te laten voor de leerlingen om zelfstandig en creatief te zijn. De inbreng en het enthousiasme van de leerlingen waardeer ik enorm. Daarnaast is het gewoon heel leuk om elke dag met sport bezig te mogen zijn voor mijn werk.
De banden die je met de leerlingen opbouwt en hoe je de leerlingen als individu en als groep ziet groeien maakt het werk mooi!

Heb je nog verdere hobby’s naast kickboksen?

Naast kickboksen en ik nog een hele lijst aan voornamelijk sportieve hobby’s zoals: skiën, snowboarden, tennissen, paardrijden en golfsurfen. Van kinds af aan heb ik veel gedanst, daar ben ik in 2017 helaas mee gestopt.

Wanneer ben je begonnen met kickboksen?

Ik ben zelf pas heel laat begonnen met kickboksen, namelijk sinds januari 2019. Al jaren wilde ik heel graag gaan kickboksen, maar door andere sporten en door mijn studie werd dat lastig.

Hoe is jouw kickboks achtergrond?

Januari 2019 is wanneer ik kennisgemaakt heb met de sport. Toen ik jong was heb ik op judo gezeten. Tijdens mijn studie heb ik verschillende vechtsporten aangeboden gekregen. Alleen heb ik nog geen kickboks achtergrond opgebouwd.

Hoe lang train je al bij de Bonjasky Academy?

Sinds ik ben begonnen met kickboksen train ik bij de Bonjasky Academy. Op dit moment is dat 2,5 jaar.

Heb je ook ambities om de ring in te gaan?

Toen ik begon met kickboksen heb ik nooit het idee gehad dat ik de ring in zou willen. Op het moment dat ik meer ging trainen, vloog de gedachte wel eens door mijn hoofd. Maar dacht ik ook, is dat wel een optie als gym docent. Aangezien je als gymdocent met een blessure al vrij snel niet meer volledig je werk kan uitvoeren. Op dit moment heb ik de praktische overweging aan de kant gezet en zou ik ooit een keer de ring in willen. Zelf ben ik nog maar kortgeleden begonnen met het sparren, er is dus nog flink wat te trainen voor mij!

Je bent nieuw in het Bonjasky Academy team, hoe is jouw ervaring tot nu toe?

Het Bonjasky Academy team is een, warm, open, professioneel en gezellig team. Een team waarin ik mij vanaf dag 1 heel erg welkom heb gevoeld. Een team waarvan ik tot nu al heb kunnen merken dat iedereen voor elkaar klaarstaat.

Wat is jouw specialiteit tijdens het lesgeven?

Tijdens het lesgeven ben ik een combinatie van rust en duidelijkheid en daarnaast denk ik dat ik ook een goede motivator ben.

Geef je meer jeugd of volwassenen lessen? Of beide?

Tot nu toe heb ik een afwisseling van beide (jeugd & volwassenen) gedaan. De afwisseling hiervan vind ik zelf erg leuk! Net als tijdens mijn werk als gymdocent vind ik de afwisseling heel prettig.

Wat kunnen wij verwachten van jouw lessen?

In mijn lessen kun je verwachten dat je ten eerste iets opsteekt van mijn lessen. Daarnaast probeer ik veel variatie in mijn lessen te houden. Ook vind ik het belangrijk dat er tijdens de lessen gewerkt wordt aan het hele lichaam. Als laatste hoop ik natuurlijk dat je met een voldaan en goed gevoel naar huis gaat na het volgen van een van mijn lessen!

Wat zou je mee willen geven aan mensen die willen komen sporten in ’t gooi?

Niet twijfelen maar ga ervoor! Mijn persoonlijke ervaring is dat ik elke seconde blij ben dat ik de keuze heb gemaakt om eindelijk te starten met kickboksen. Dus mijn tip, doe een proefles en je bent waarschijnlijk net zo verkocht aan de sport als ik!