Kickboks clinic voor kinderen met diabetes type 1

Foto: Ronald Hoogendoorn Fotografie

Op woensdag 14 februari komt oud olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor, zelf diabetes type 1 sinds 2003, naar De Bonjasky Academy in Almere. Zijn stichting, opgericht om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen, organiseert dan samen met De Kinderkliniek een kickboksclinic voor kinderen met Diabetes type 1. De kickboksclinic wordt gegeven door niemand minder dan drievoudig wereldkampioen K1 Remy Bonjasky. De medische zorg wordt bewaakt door diabetesverpleegkundigen van de Kinderkliniek.

De missie van de Bas van de Goor Foundation is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Zij doen dit door op een optimistische, inspirerende en uitdagende manier informatie te delen met mensen met diabetes en hun sociale omgeving. Zij informeren de deelnemers over de positieve effecten van sport en beweging op een leven met diabetes, laten ze deze effecten ervaren en inspireren ze tot een sportief leven met diabetes.

Tijdens een sportclinic zijn kinderen met type 1 welkom voor een kickboksclinic een lekkere maaltijd en aansluitend een interactieve informatiesessie van de Bas van de Goor Foundation in de Kinderkliniek. Naast Bas van de Goor als ervaringsdeskundige beantwoorden een diëtist en een diabetesverpleegkundige alle vragen van deelnemers.

De Bas van de Goor Foundation informeert mensen over de positieve effecten van sport door evenementen te organiseren waar mensen deze effecten kunnen ervaren. Dus geen urenlange theorie, maar informatie uitwisselen en daarna lekker aan de slag om te kijken en te bespreken wat er gebeurt met bloedglucosewaarden.

De clinic

De clinic is op 14 februari in de Remy Bonjasky Academy. Van 14.15u tot 15.45u geeft Remy Bonjasky een kickboksclinic. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. “Ik kijk er enorm naar uit”, zegt Bas van de Goor. “Het is mooi dat een aantal organisaties die zich inzetten om alle kinderen te laten bewegen samenwerken om dit voor de kinderen met diabetes in Almere voor elkaar te krijgen. Voor meer informatie over de Bas van de Goor Foundation, of dit evenement kunt u contact opnemen met Rick Groenhard via Rick@bvdgf.org of 06-12537910.