Leuk artikel in online magazine Menshealth

Woensdag 5 juni – Op de website van het online magazine Menshealth, staat een leuk artikel over Remy.

Remy Bonjasky, de K1-legende zoals we hem mogen noemen heeft in 2010, na 97 gevechten (waarvan 78 gewonnen!) de handdoek in de ring gegooid. Hij wilde al zijn energie steken in andere vechters en startte de Bonjasky Academy, een Fight, Fitness & Health Gym in Almere. Wij zochten hem daar op voor een goed gesprek en een training.

Waar we het gesprek mee wilden aftrappen, wisten we meteen. Hoe kwam het toch dat hij besloot te stoppen? ‘Na jaren aan de top te staan, was ik uitgevochten. Je wordt toch ouder hè?’ zegt hij. ‘Ik ben al 43 jaar en tussen m’n oren zit het nog goed, dat zal altijd wel zo blijven. Alleen qua kracht en conditie loop je gewoon achter de feiten aan. Andere jongens worden sterker en sneller terwijl jij moet “vechten” om het bij te houden.’

Wanneer we vragen naar zijn topsportmentaliteit, verschijnt er direct een sprankeltje in zijn ogen. Want ja, die mentaliteit zit er nog steeds, dat merk je aan alles. Hij heeft niet voor niets een Academy opgericht voor mensen van elk kaliber: jong, oud, fit en niet fit. ‘Het maakt niet uit wat je status is, je bent altijd welkom.’ Remy heeft met 25 jaar vechten meer dan genoeg ervaring om door te geven aan een volgende generatie.

Klik op bovenstaande afbeelding om naar Menshealth te gaan.