Raw Diamonds XVI

21 Mei – Raw Diamonds 16

Na een periode van voorbereiden, opbouwen, coachen, regelen, hard werken, wedstrijden, emoties verlies, winst, afbouwen en alles weer klaar maken voor de volgende dag, want deze ochtend zijn er gewoon weer lessen op de BA, lig ik nu in m’n bed naar het plafond te staren en de boel te overdenken en te analyseren. Wat ging goed en welke punten verdienen meer aandacht. Laten we bij het begin beginnen en jullie meenemen in mijn gedachten rondom Raw Diamonds XVI in onze eigen Bonjasky Academy Almere.

De voorbereiding begint weken tot maanden hiervoor, de jongens en meisjes in de wedstrijdgroepen moeten extra hard trainen, want er wordt veel meer van ze verwacht tijdens de trainingen. De vergunningen moesten ook maanden van te voren aangevraagd worden, het eten wordt optijd besteld, de bond moet die datum ook vrijhouden, de dokter, livestreams en misschien wel de belangrijkste groep die hieraan meewerkt zijn de vrijwilligers, want ik zeg altijd, geen vrijwilligers geen RD. De rest van de zaken qua organisatie zal ik jullie besparen. De taken zijn uitgezet door Renate (mijn vrouw) en onder supervisie van Wendy werden de vrijwilligers, een aantal trainers en hostessen van de Academy aangestuurd om er een gezellig dagje van te maken.

Vrijdagavond om 18:30 zou de weging plaats vinden, maar ik moest eerst naar een bedrijf in Vlaardingen om daar een motivatie speech te doen voor 45 managers. Dat was eigenlijk al een verhaal apart. 15:00 vertrokken Oualid de tourmanager en ik naar Zuid Holland en ik moest om 16:30 het podium op. Nou 16:30 hebben we nooit gehaald, omdat er een flinke storm over Nederland zou komen en dat betekent dat het hele land dan op slot staat (code oranje). Nou moet ik zeggen dat Nederland daar wel een handje van heeft. 3 herfst blaadjes op de rails en er rijdt geen trein meer🤦🏿‍♂️. We gingen van stilstand naar een stukje rijden en weer naar stilstand. Het was adres was Maasboulevard niet wetende dat Rotterdam ook een Maasboulevard had 🤦🏿‍♂️ en Vlaardingen is echt een andere plaats dan Vlaardingen mr tourmanager Oualid “you had only one job”. Nee hoor Oualid ik zat naast je, dus ik had het ook moeten zien. Wij weer bellen dat er een ongeluk had plaats gevonden en dat we er nog iets langer over zouden doen. Uiteindelijk kwamen we daar iets over 18:00 aan. Ik zeg “nou daar zijn we eindelijk, waar is uw wc“ want ik hield al 3 uur lang boodschap 2 op 💩 😂.

Speech gedaan en snel weer terug naar Almere, omdat onze tourmanager ook moest wegen en de baas van de bond Glen Huisman er gelukkig nog was samen met de dokter, want die moest ook kijken of Oualid “fit to fight” was. Hij op de weegschaal en de dokter moest heel even kijken naar de snee boven het rechteroog die hij eerder had opgelopen tijdens het geven van een les, gevaarlijk beroep dat lesgeven😂.
Iedereen gewogen en alle 17 netjes op gewicht, dat maakt mij supertrots.

De volgende dag keek ik om 06:30 alweer naar het plafond. Niet om te zien hoe wit hij wel niet was, maar meer om vooraf te bedenken hoe de jongens en meisjes de ring in zouden gaan en hoe ze het zouden gaan doen.
Als trainer ben je ook zenuwachtig en wil je het beste voor je team. Om 08:15 kwam ik aan op de sportschool en de laatste dingetjes moesten nog worden rechtgezet want we waren ready to go. 09:00 nog even de vrijwilligers en medewerkers een kleine toespreken doen en gaan met die banaan.

De eerste teams kwamen vanuit het hele land rond 09:30 alweer binnen. Wij begonnen meteen met 3 trainers met het tapen van de handen. Dit is een echt precisiewerk en moet nauwkeurig gebeuren. De veiligheid van onze jongens en meisjes gaat natuurlijk voor. En toen was het zover, net voordat ik op moest voor mijn openingspraatje om 11:00, kwamen er 2 personen van de gemeente langs om de controles te doen😳. Dit had ik nog nooit meegemaakt. 15 edities nooit problemen gehad, altijd alles netjes voor de sport en de kids, maar wel even kijken of we voor een jeugd toernooi wel 2 EHBO’ers aanwezig hebben en dat voor een jeugd toernooi waar een echte dokter aanwezig is, die heeft volgens mij ook iets van EHBO, elke aanwezige scheidsrechter heeft EHBO, Danique heeft EHBO en alle aanwezige trainers hebben BHV. Ik zeg qua medici zitten we goed. Ze hebben overal een liniaaltje langs gelegd en zijn met een goed gevoel vertrokken. Dus konden wij door.

Lola Mustamu
Doordat de mensen van de gemeente nog even belangrijk wilde doen kon ik 10 minuten later mijn openingspraatje doen. 11:10 heb ik mijn toespraak gedaan en toen konden we los. Lola was helemaal in fightgear en was warm gestoten. Ze was ready to go and fired-up. Ze moest het opnemen tegen Narjis Hourri van Monteiro gym. Het was vooraf flink zoeken naar een tegenstander voor Lola, want alles wat binnen was gekomen via de mail, was te zwaar, te licht, veel ouder meer of geen ervaring kortom niet geschikt om tegen Lola de ring in te stappen. Totdat we op de laatste dag nog een mail binnen kregen die we wel konden matchen. Ik blij, Mounir de matchmaker blij, de ouders van Lola blij en het belangrijkst Lola was blij. En daar staan we in de ring tegen Narjis, een felle meid met op papier meer ervaring, maar Lola was echt wel opgewassen tegen Narjis. Het ging heen en weer en hier en daar ging een stoot te hoog en kregen beide meiden een waarschuwing Narjis deed het iets vaker dat was wel jammer waardoor Lola een beetje uit haar spel werd gebracht. Lola vocht dapper door, maar de winst ging naar Narjis die ondanks de onreglementaire stoten naar het gezicht van Lola net iets meer punten had gemaakt. Lola je bent een topper!!!

Djay Gijsen
Djay was de volgende die de ring in mocht en hij was er klaar voor hoor. Last van zijn teen, waar hij een klein scheurtje in heeft, maar dat mocht de pret niet dempen, want blessure of niet hij wilde knokken. Djay moest het opnemen tegen Valino Olsthoorn van Kassemgym. Valino is echt wel een jongen die we wel weer tegen zullen komen. Die Valino is talentvol en laat goede technieken zien, maar nu had hij Djay voor zich die ook goede technieken laat zien, met een nog hoger tempo dan Valino. Het ging van links naar rechts en van boven naar beneden. Van beide kanten was de druk en aanvalstempo hoog, maar Djay had het allemaal net iets meer onder controle om de wedstrijd binnen te halen. Super gedaan.

Jason Polman Tuin
Jason had in zijn voorbereiding nog wat problemen waardoor het onzeker was of hij nog wel zou kunnen vechten. Van dokter naar de fysio om te kijken of we de problemen in zijn rug te verhelpen waren. Ik adviseerde zijn ouders om toch nog even een afspraak te maken bij Charley. Charley is jaren lang mijn eigen fysio en manager geweest en nu zijn we goeie vrienden, maar omdat Shane en Laura er niet waren werd de afspraak met Charley gemaakt en die gaf groen licht, zodat Jason de ring in kon. Jason moest tegen Jaden Roych van Team Bastov Meppel. Jayden gaf veel gas om te kunnen winnen, maar hij was niet opgewassen tegen de snelheid en uitstekende technieken van Jason. Combo’s en snelle lowkicks die aankwamen op het lichaam van Jayden en teveel daarvan is niet goed. Waardoor Jayson als winnaar werd uitgeroepen. Mooi gedaan man.

Djuna Ter Borgh
Djuna had vorige week nog een mooie spannende wedstrijd gedraaid en ook nog gewonnen. Fit was ze dus al, ze kon haar training gewoon voortzetten en uitkijken naar Raw Diamonds. Ze moest tegen Sherity Macnack van Mejirogym Heerhugowaard en met dit meisje heeft ze al een geschiedenis. Ze hadden al een keertje tegen elkaar gevochten en dat ging niet helemaal lekker ondanks dat Djuna heel hard haar best had gedaan, maar nu zou het anders worden. We vochten de vorige keer bij het event van haar gym en dat monde uit in een draw (onbeslist). De wedstrijd ging snel heen en weer net als de eerste wedstrijd. Alleen kwam Djuna net iets meer door met haar technieken en kwamen de combo’s net iets beter aan. Djuna keek iets verbaasd nadat ze uitgeroepen was tot winnaar, maar het was echt wel verdient. Top gedaan.

Nina van Dam
Nina is een harde werker en is dedicated, want ik had een tijdje terug aangegeven dat we één RD over zouden slaan om meer aan haar technieken en conditie te werken en daar gaf ze goed gehoor aan. Hard werken en bijna na elke les kwam Nina vragen om nieuwe tips om haar technieken te verbeteren. Dat laat wel haar toewijding zien. Nina moest het opnemen tegen Lindsey Gerrits van Kassem gym. Lindsey was een felle meid die goed uit de startblokken kwam, maar Nina liet niet het kaas van haar brood eten en ging net zo fel ertegenaan. Lowkicks harde stoten over en weer. Ik kan natuurlijk niet helemaal objectief naar de wedstrijd kijken, maar ik was dit keer echt van mening dat Nina beter was en goede technieken uitvoerde en daarom vond ik het niet helemaal terecht dat ze niet als winnaar uitgeroepen werd. Fantastisch gedaan hoor.

Deyon Brijobhokun
Deyon de man met de mooiste achternaam waar alle ringspeakers over heen struikelen. Ik zou bijna zeggen, het komt goed Deyon, maar dat is niet zo Deyon, want de naam Bonjasky wordt nog steeds uitgesproken of geschreven als Bonjanski, Boujanki, Boijanki enz. Deyon we moeten er maar mee leren leven, want soms word ik zelfs op tv aangesproken als Raymond🤷🏿‍♂️. Deyon moest het opnemen tegen Doreye Oduro van Fightmasters. Deyon en Doreye gingen keihard van start “and the fight was on”. Hier en daar vallen en opstaan, maar beide jongens waren in de eerste en 2de ronde echt wel aan elkaar gewaagd, maar Deyon maakte in de derde ronde duidelijk het verschil. Stoten en eindigen met trappen op de benen. Dit is een gouden regel en werd goed uitgevoerd door Deyon waardoor zijn handen de lucht in gingen. Supercombo man!!!

Don Vorenhout
Don heeft zijn plek gevonden bij ons. Deze gezellige jongen die altijd alles begint met een brede glimlach is er altijd en mist bijna geen enkele les. Even was er twijfel of hij nu al klaar zou zijn voor de wedstrijd omdat hij misschien te lief zou zijn voor zijn tegenstander. De tegenstander komt namelijk niet om te spelen, maar daar was dus geen sprake van. Don luisterde goed naar de instructies en voerde ze goed uit, want Dante Buitenhuis van Team Bastov Meppel had geen antwoord op de acties van Don. De eerste ronde waren het de rechter lowkicks en nadat hij terug kwam gaven we hem het commando om ook zijn linker lowkicks te gaan gebruiken. En ja hoor die lowkicks kwamen er als een mitrailleur schoten uit. De laatste instructies voor de derde ronde waren de stoten die hij nog harder mocht geven. En raad maar die voerde hij ook heel goed uit. Harde stoten en lowkicks van links naar echts waardoor de winst naar Don ging. Lekker gedaan man.

Thimo Eyk
Thimo traint en woont in Hilversum, maar ik had m aangegeven dat hij af en toe mee mag doen met de jongens en meisjes in Almere, zodat hij zich kan optrekken aan het niveau van Almere. Thimo kwam vlak na de opening van Bonjasky Academy Hilversum bij ons trainen en dan moet ik hem props geven omdat hij vol is blijven houden en trouw is gebleven aan de Academy, want van Lockdown naar lockdown, buiten trainen vind ik het toch knap dat hij toch is gebleven. Ilyas El Madani van Hemmers was de opponent van Thimo. Hemmers gym is een gerenommeerde vechtsportschool waar toppers hebben getraind dus werd er veel verwacht van zijn tegenstander. Eerder gemaakte resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Dus ook al ben ik Kampioen geweest of dat Ilyas van een sportschool komt waar toppers hebben getraind zegt niks over de uitkomst. Ze moeten beide dus van nul komen en er zelf hard voor werken. Thimo en Ilyas gingen er vol in. Ilyas met harde stoten en Thimo met snelle harde combo’s. Als de lowkicks maar hard genoeg zijn in de eerste ronde dan zal je het resultaat zien in de derde ronde en dat gebeurde ook. Een mooi gevecht tegen een sterke tegenstander en dan ervandoor gaan met de winst. Mooie pot man.

Linde Derks
Linde heeft me ooit het gevoel gegeven dat ze nooit de ring in wilde, maar wel lekker mee wilde trainen. Hummm denk je dan, maar stukje bij beetje zag ik haar beter worden en meer trainen, ook de padstrainingen werden niet overgeslagen. Samen met haar zusje Romijn waren ze niet weg te slaan uit de BA. En een tijde terug kwam het “ja” woordje eruit en kon Linde het opnemen tegen Anouk Vocking van Slimani Gym. Anouk was een grote lange meid met lange benen en lange armen. Ik had verwacht dat ze met lange stoten zouden komen en harde knieën. In het begin kwamen die ook, maar na de eerste ronde zagen we die al minder worden door de lowkicks die Linde uitdeelde. Goeie stoot trap combo’s die werden gecounterd door Anouk, maar na de 2de ronde kreeg Linde echt de overhand en ging het als een trein. Super goed gedaan.

Jamely Banga
Jamely staat graag in de schaduw en zal niet gauw ongevraagd op de voorgrond stappen. Tijdens de corona periode was er zelfs sprake van motivatie gebrek, maar na een goed gesprek raakte ze weer gemotiveerd en was het gevoel om ervoor te gaan weer helemaal terug.
Lina Tahroui van Oosterbaan gym kwam niet om te spelen, maar raad eens Jamely ook niet. En vanaf ronde 1 ging het er hard aan toe. Jamely kreeg na ronde 1 een beetje last van haar ademhaling en een diepe teug van haar pufje tussen ronde 1 en 2 ging ze weer als een trein. Lina was vanaf het begin van ronde 3 net iets sneller en scherper dan Jamely waardoor de winst naar Lina ging. Toch heel goed gedaan!!!

Romijn Derks
Romijn is zoals ik al eerder heb gezegd met haar zus Linde niet weg te slaan uit de Academy. Ik heb Romijn ooit moeten teleurstellen dat ze niet kon vechten op RD omdat ze in mijn ogen er nog niet aan toe was, dat heeft ze te harten genomen en heeft er hard voor gewerkt en heeft een flinke inhaal slag gemaakt. Niet normaal trots ben ik op haar dat ze de afgelopen maanden heeft laten zien dat ze er nu wel klaar voor is.
Hailey Horn van team Atlas was het ontbijt, lunch en avond eten van Romijn. In alle 3 rondes was Romijn aan het domineren. Vooruit vechten en niet terug stappen. Het was geen makkelijke tegenstander, maar door het harde werken van Romijn leek het zo
makkelijk en daardoor ging de winst overtuigend naar Romijn. Toppert ben je!!

Jelani Paal
Jelani en ouders moet ik toch even een flinke 💪🏿 geven omdat ze een aantal keren per week een 1.5 uur heen en een anderhalf uur terug rijden, wat vind ik dat toch stoer dat ze dat doen. Jelani had het wel erg moeilijk de afgelopen week. Als de familie hond komt te overlijden dan is het niet zomaar een hond dan is het toch familie wat heen gaat en dan toch willen trainen voor de wedstrijd. Na gesprekken met moeders hebben we het ook in de trainersgroep erover gehad om hem zoveel mogelijk in de gaten te houden zonder opdringerig te zijn. Ezra Slappendel stond op Jelani te wachten in de ring. En dat het er fel aan toe zou gaan konden we wel een beetje van te voren zien. Ezra zag er stoer en sterk eruit, maar hoe schattig en lief Jelani op het eerste gezicht toont, zo fel ging hij van start. Hij maakte alles hard en snel zoals we hadden afgesproken. Ezra deed goed zijn best om er nog wat van te maken maar was niet opgewassen tegen de fire power van Jelani en zo nam hij de “W” mee naar huis. Heel veel sterkte je bent een topper.

Sarina Caupain
Sarina traint al jaren bij de Bonjasky Academy en ook haar broertje heeft jarenlang bij ons getraind en gevochten, maar het was elke keer lastig om voor Sarina een wedstrijd te vinden. Door wat aanpassingen in haar lifestyle kon ze heel wat kilootjes kwijtraken waardoor ze dichter in de range kwam van meer meiden met hetzelfde gewicht. Maar het bleef alsnog moeilijk om voor haar een partij te fixen. Mounir ging door met bellen en zoeken en kwam af en toe bij mij terug als hij eventueel een geschikte tegenstander had gevonden. Ouahiba Yahyaoui van team Atlas werd het, die had een weekje geleden tegen onze Naomy gevochten en verloren en reken maar dat ze met heel wat wraak gevoelens de ring in kwam. De eerste ronde ging echt wel fel van beide kanten, maar bij de 2de ronde zag je dat de ervaring van Ouahiba het verschil ging maken. Sarina had maar 1 partij gevochten en Ouahiba had al 9 partijen gevochten. Ondanks het verschil van ring ervaring deed Sarina het verbluffend goed, maar kon net niet genoeg aan de jury laten zien om de winst naar zich toe te trekken. Geweldig gedaan meid.

Djoa Deckers
Djoa zit pas bij het team en heeft een aantal jaren bij Mezieres gym getraind waar hij maar niet aan een wedstrijd kwam. Nadat hij bij ons was gekomen moest ik eerst zien uit welk hout hij was gesneden. Sterk en vastberaden een jongen die helemaal voor de sport gaat is bij mij bij het goede adres. Ik moet eerlijk zeggen dat we het best lastig vonden om voor hem een tegenstander te vinden. We belden stad en land af om hem niet teleur te stellen. Na het event van Barigym kwamen er een paar jongens vrij die eventueel tegen hem konden. En ja hoor 6 dagen voor de match kreeg ik het verlossende appje binnen 😅. James Remmelzwaal had een weekje eerder gevochten en wilde het heel graag opnemen tegen onze Djoa. En daar stonden ze dan tegen over elkaar. De naam James klinkt alsof je het over een rustige jongen gaat maar niks is minder waar. James ging net als Djoa er hard tegenaan. Vanaf de eerste seconden gingen de lowkicks en stoten over en weer en dat 3 rondes lang tot het einde. Het werd een draw (onbeslist) dus 2 winnaars. Toppert!!

Jayden Ten Haaf
Jayden komt ook een aantal keren per week van ver om de trainingen te volgen bij de Bonjasky Academy en dat neemt hij zeer serieus. Hij is niet vies van het harde werken en gaat er altijd volledig voor. Dat moet ook wel want zijn tegenstanders worden ook sterker en talentvoller. Youssef el Fanoui is een 17 jarige talentvolle jongeman die niet vies is van het stoten naar het hoofd dat hadden we een week eerder gezien toen hij tegen Lucas had gevochten. Het wat moeilijk om een geschikte tegenstander te vinden voor Jayden en daarom hebben we samen besloten om deze partij toch te doen, want 3 jaar leeftijdsverschil is normaliter te groot. En daar gingen we, de namen werden opgeroepen en daar stonden de 2 kemphanen in de ring om elkaar te bevechten. Het vuurwerk spatte er vanaf soms iets te erg, want Jayden werd een aantal keren door verschillende technieken op zijn hoofd geraakt en tussen zijn benen. Daardoor was Jayden zichtbaar van slag, na een aantal waarschuwingen gingen ze weer hard tegen hard. Youssef was hier en daar net iets sneller met zijn technieken en Jayden kon zich niet goed over het onrechtmatige heen zetten en zo nam Youssef de winst mee naar huis. Jayden is en blijft een topper.

Oualid el Bouazati
Oualid is echt een publiekslieveling. Trainer (senior coach), student en toermanager
je weet wel😂. Oualid traint hard zelfs tijdens de Ramadan en wilt er helemaal voor gaan. Zoals eerder aangegeven zelfs met het scheurtje boven zijn rechteroog. Het is een vervelende plek waar boksers/kickboksers tijdens wedstrijden een veel voorkomende snee oplopen, maar dat houdt Oualid echt niet tegen. Daar stond hij dan tegenover Wouter Hendrickx van Tay Gym. Wouter is een lange jongeman van 19 jaar die dat scheurtje van Oualid ook al gezien had, want de linker hoge trappen van Wouter kwamen goed aan op de dekking van Oualid. Het was al op het hart gedrukt dat hij zijn rechterhand hoog moest houden en dat deed Oualid dan ook. Als plakband zat zijn rechterhand tegen zijn wang aan geplakt. Dat scheurtje ging toch open en de dokter moest na een spannende eerste ronde toch even naar kijken. De dokter gaf groen licht en we konden door. Goede lowkicks op de benen van Wouter en bij elke tik ging het publiek helemaal los. Het was duidelijk te zien dat Wouter bijna door zijn hoeven zou zakken omdat de lowkicks in de derde ronde echt het effect lieten zien. Mooie stoot trap combo’s in de laatste secondes van de wedstrijd en zo verdiende Oualid weer een mooie overwinning. Fantastisch gedaan.

Nikita Kosterman
Nikita wilt altijd de ring in, misschien net iets te vaak dan goed voor haar is. Ze vocht een anderhalve maand geleden in Duitsland 🇩🇪 en daarna vrij snel een 4 dames toernooi in Den Haag, dus 2 partijen op één middag en die ronde ze af met een mooi KO. Na dat toernooi meteen het vliegtuig in richting Thailand voor een welverdiende vakantie en als je er toch bent in het land waar de sport ontstaan is (Muay Thai) waarom dan niet meteen een wedstrijd vechten. Met blessures en al de ring in om daar weer een overwinning te pakken op TKO. Nikita komt uit het vliegtuig en had nog wat zand achter de oren en moest zich eigenlijk meteen klaar gaan maken voor haar volgende partij tegen Gina Weerdenburg van Central gym. Gina is geen weggooier en dit zou een zware uitdaging worden zeker omdat Nikita nog herstellende was van haar linker scheenbeen en haar linkervoet die nog pijn deden van de afgelopen wedstrijden. Het stapelt zich dus aardig op linker been geblesseerd, sterke tegenstander, met veel meer B klasse ervaring en nog last van de jetleg. Maar Nikita staat er om haar linker directe om het voorhoofd van Gina te testen. Die test ging door, maar Nikita werd ook flink getest. De eerste ronde vocht Nikita achteruit omdat Gina heel veel haast had, maar Nikita bleef rustig en deelde goeie combo’s uit. De dames gingen de 2de ronde net iets rustiger van start maar met dezelfde intentie. Alles hard “with bad intentions” dit resulteerde in een aantal harde stoten naar het hoofd van Nikita en een knie naar het lichaam waardoor Nikita geen lucht meer kreeg en acht tellen moest pakken. Ze kon helaas niet optijd herstellen en werd uitgeteld en zo nam Gina de winst mee. Je blijft een topper Nikita.

Het ontroert me dat we als een team elkaar steunen bij winst of verlies. Iedereen kreeg een knuffel van het team na zijn of haar wedstrijd, dit doet me goed en het geeft aan wat de sfeer is binnen de wedstrijd groepen. Laten we dat vasthouden. Ter afsluiting wil ik toch aangeven dat ik zo ontzettend trots ben op iedereen in het team, de vechters maar ook de trainers die staan te tapen, coachen, warmdraaien helpen om iedereen zo goed mogelijk de ring in te stoppen en dat we uitkijken naar meer wedstrijden van onze wedstrijdvechters en ook de nieuwe debuteerde toppers.

Gr Remy