Resultaten en Foto’s Bari Gym Kickboksgala

Afgelopen zaterdag moesten 3 van onze kanjers de ring in: Ilias, Merijn en Mo. Ze zijn de afgelopen maanden helemaal klaargestoomd om in Noordwijkerhout hun kunsten te laten zien op het Kickboksgala van Bari Gym, onder begeleiding van Remy, Bas en Marinho.

Mo, Elias en Merijn van de Bonjasky Academy
Mo, Elias en Merijn van de Bonjasky Academy

Elias el Bouazati moest het spits afbijten tegen Jouad Bourich van Team Amrani. Het gas ging er meteen op in deze wedstrijd. Jouad in z’n vooruit met harde stoten en Elias in z’n achteruit met goede lowkicks. Dit was het beeld van de gehele wedstrijd. Jouad maakte in z’n vooruit meer punten waardoor onze Elias deze wedstrijd niet kon winnen. Dit was trouwens Elias z’n eerste verliespartij ooit. Bovendien had hij een jaar lang niet kunnen vechten door zijn beugel.

Merijn Jansen moest daarna aan de bak voor zijn allereerste partij. Hij vocht tegen een jongeman die vier kilo zwaarder was en niet z’n eerste partij vocht: Yousif Azzawi van de Boxing Group. Merijn ging erop met heel veel strijd en liet zien dat hij heel veel potentie heeft. Helaas heeft hij gewoon veel pech: Gematched tegen een ervaren nieuweling die er zeker wat van kon. Merijn, niet bang, gaf geen krimp als hij een tegenstoot kreeg. Eerste en tweede ronde waren echt wel voor Yousif. Het was jammer dat de 3de ronde niet wat langer duurde, want Yousif was helemaal leeg. Toen dacht Merijn “dit is mijn kans”. Helaas was dit te laat om het verschil goed te maken.

Mo Ait Ben Moh is de supervriendelijke vaderfiguur binnen ons vechtersteam. Mo gaf iets meer dan een jaar geleden aan dat hij een keertje een partij zou willen vechten. 40 Jaar, nog nooit een partij gedraaid, gestopt met roken, afzien tijdens de harde trainingsuren en dan nu de ring in. Het viel niet mee voor ‘m maar hij durfde het toch aan. Dit werd wel een zogeheten “veteranen partij”. Mo moest het opnemen tegen een karateka (zwarte band) Kevin Augustijn van Kishido MA, eveneens 40 jaar. Allebei vochten ze dus een nieuwelingenpartij. Mo begon furieus en ging dik in de aanval. Dit kan goed gaan, maar we moesten hem deze keer een beetje terugroepen, want als hij zo door zou gaan dan zou het gas snel op zijn. De eerste ronde eindigende met een lichte voordeel voor Kevin. De tweede ronde begon rustig, maar tijdens een flinke stoten-regen raakte Mo Kevin met een goede stoot en kreeg hij 8 tellen. Door deze 8 tellen ging de 2de ronde naar Mo. De 3de ronde heeft Mo nog wel z’n best gedaan, maar hij was helemaal op en kon helaas de wedstrijd niet meer naar zich toe trekken.

Deze keer hebben we met 3-0 verloren. Jammer. De jongens hebben hard getraind en goed gevochten. We blijven trots op onze strijders en gaan gewoon door.

Team Bonjasky

Onderstaande serie foto’s is gemaakt door John van Schaik.