FIGHTER STORY

Damian Johansen, geboren en opgegroeid in Den Helder, Nederland. Op mijn achtste ben ik begonnen met kickboksen. In mijn thuisstad Den Helder heb ik vier jaar deze sport mogen beoefenen, maar omdat ik de beste wil worden, moet ik ook door de beste getraind worden. Daarom heb ik mijn weg naar titels voortgezet bij de Bonjasky Academy. Mijn start bij de Remy Bonjasky klikte heel goed en samen hebben wij meerdere titels in de jeugd klasse behaald. Momenteel vecht ik in de A-klasse en met veel succes. Mijn volgende stap is om bij de grootste organisaties een kans te krijgen om mezelf te laten zien. Mijn uiteindelijke doel is om de beste van de wereld te worden.

“Ik hou er van om de confrontatie aan te gaan en echt te gaan vechten voor wat ik waard ben (…)” 

Ik geef kickboksles aan de jeugd op de Academy. Dat doe ik met heel veel plezier. Ik probeer hier de jeugd wat moois bij te brengen. De facetten die mij door deze prachtige sport zijn bij gebracht, niet opgeven, doorzetten, conditie, kracht, zelfvertrouwen hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Dit geef ik graag door aan de toekomst en dat is de jeugd. 

Ik train 5/6 dagen in de week en soms 2x per dag om scherper, sterker en beter te worden. Hier haal ik heel veel plezier uit. Het is niet makkelijk, want ik rij nog steeds 1,5 uur heen en terug vanuit Den Helder, maar als je vastberaden bent om je doel te halen dan moet je ervoor gaan. 

Mijn vechtstijl is technisch, explosief, tactisch en ik probeer altijd mijn tegenstander binnen 3 rondes uit te schakelen. Ik hou er van om de confrontatie aan te gaan en echt te gaan vechten voor wat ik waard ben en ik geef het publiek graag wat ze willen. Harde en spectaculaire wedstrijden, het publiek amuseren om zo tot een glorieuse winst te komen.

Damian Johansen
Klasse A

FIGHTER STATISTICS

FIGHTER MEDIA