Winst voor Fernando en Damian bij de WFL

Almere 25 maart 2018 – Afgelopen 25 maart was het dan weer zover, 2 van onze vechters van Team Bonjasky stapten in de ring op het gala van World Fighting League in Top sportcentrum te Almere.

Fernando Reemnet was de eerste die zijn opwachting maakte in de ring tegen Jeroen van Diemen.

Fernando “Jeroen van Diemen was al een bekende tegenstander van mij. Op Raw Diamonds had ik tegen hem gevochten en gewonnen. 

Voor deze wedstrijd van WFL hoorde ik pas 1.5 week voor de wedstrijd dat ik moest vechten. Ondanks de korte voorbereiding heb ik deze partij toch naar me toe kunnen trekken. De partij verliep naar mijn mening stroef door de korte voorbereiding. Omdat ik lang niet gevochten had zat ik niet lekker in de partij.

Maar toch winst voor mij.

Op 14 april staat er weer een partij voor mij in Noordwijkerhout. Daar train ik nu weer hard voor”.

Damian Johansen maakte vervolgens zijn opwachting in de ring tegen Damencio Patty.

Damian: “25 Maart was het weer zo ver. Ik vocht hier een super fight op het World Fighting League event, tegen Damencio Patty.

Ik had al eerder wat van deze jongen gehoord, maar veder niks speciaals. Ik heb deze partij gewonnen op punten. Ik kijk wel redelijk tevreden terug op deze partij en ben tevreden met de uitslag. Ik ben erg perfectionistisch en ik wil gewoon een super wedstrijd vanuit mezelf vechten.

De eerste ronde was een beetje de kat uit de boom kijken wat hij wel en niet goed kon. Dit wist ik zo ongeveer al, maar nu moest ik het eerst nog even ondergaan.
Vervolgens 2e ronde. Ik probeerde hem veel en goed te raken met harde stoten. Ik kwam wel een paar keer goed door. Maar niet goed genoeg om er achteraan te gaan en het af te maken.
Tevens 3e en laatste ronde. Ik kreeg vanuit de hoek mee dat ik simpel moest blijven vechten. Stoot gevolgd door een trap. Dit ging ik dus meteen doen. Het werkte goed. Ik merkte dat hij ook al vrij moe aan het worden was waardoor hij het tempo ook niet echt meer kon bijhouden.  Laatste minuut ongeveer raakte ik hem met een knie tegen zijn gezicht. Hier had hij duidelijk last van, dus ik ging er achteraan om het af te maken. Terwijl ik hem met stoten en knieën in de hoek vast had en hem goed raakte met elke stoot en knie, ging de bel.

De partij was voorbij en de winst ging naar mij. 

Op dit moment heb ik nog geen vaste partij op de planning staan. Ik hoop dat ik snel weer de ring in kan, zodat ik weer ervaring op kan doen en in mijn vechtritme kan blijven”.

Fotografie: WFL 2018